Recept: 15-minuterskakor
Receptet har jag hittat på en jordnötssmör-burk och det är lika snabbgjort som receptnamnet antyder. Och riktigt goda blir dom. Gör gärna dubbel sats med en gång så slipper du ha en öppnad burk i kylen. De tar slut med en gång ändå.
Man kan ju kanske använda andra sorters jordnötssmör men den sort som står i receptet är en utan tillsatser (innehåller bara jordnötter och salt) Om du använder en med socker i får du modifiera sockermängden i receptet.
Jag hittar det här jordnötssmöret på konsum.
15-minuterskakor (jordnötskakor)
Ca 20 st
150 g (1 ½ dl) Green Choice Peanutbutter (creamy)
150 g strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop allt till en jämn smet. Bakplåtspapper på plåt. Forma valnötsstora bollar med två blöta teskedar. 200 grader 7-8 minuter så de blir gyllenbruna.
Svalna lite och flytta till galler med stekspade.