Recept: Jessicas fisksoppa


Det här är min favoritfisksoppa, ett egenkomponerat recept som smakar supersmarrigt.
Det blir ca 3 portioner.

Jessicas fisksoppa

Smör

1 purjolök, det vita, i strimlor (eller ½ rödlök i strimlor/hackad)

3 dl vatten

½ dl vitt matlagningsvin

2 ½ dl matlagningsgrädde

3 tsk fiskbuljongpulver

1 msk tomatpuré

300 g lax i små tärningar (finns frysta påsar med detta)

Svartpeppar

1 dl frysta gröna ärtor (eller blandning ärtor/majs/paprika)

3 msk finhackad (fryst) dill
100 g skalade räkor (eller 1/2 burk kräftstjärtar)


Fräs purjolöken/rödlöken i smöret. Häll i vatten, grädde, vin och buljongpulver. Vispa och koka upp. Häll i tomatpuré, lax och svartpeppar. Koka i ca 8 minuter under lock. Tillsätt ärtor och dill och koka ett par minuter. Lägg i kräftstjärtarna/räkorna och låt dem bli varma.

Servera med vitlöksyoghurt och ett gott hembakat bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0