Brasan brann inne...

... som min kompis Katarina uttryckte det :-)
Här är det eldningsförbud så Alva fick inte se någon brasa på sin första valborgsmässoafton. Men vi var på tivoli med barnen i allafall och så har vi haft besök och ätit god mat. En lugn och trevlig kväll. Tyvärr glömde jag kameran...

Har suttit och gått igenom gamla foton nu och insett att det saknas bilder... känns inte bra. Jag hoppas de finns nedbrända på skivor någonstans.
Tänkte i allafall slänga upp några söta gamla bilder på Felix. De är från 2003 då han var en liten 7-åring.












Nytt tryck från Calm Gallery



Det här trycket från Keep Calm Gallery gillar jag jättemycket. Finns inte så mycket mer att tillägga ;-)


Välkommen solen!


Både igår och idag har det varit underbart väder och om man vågar tro på meterologerna blir det mer av den varan nu i helgen och början på nästa vecka!
Jag har tagit tillfället i akt och tillbringat nästan hela dagarna utomhus såklart.
Vi har gått många promenader och så har jag jobbat i trädgården. Alva älskar att sitta på en filt och leka eller allra helst förstås direkt i gräset men då äter hon mer gräs än en häst på sommarbete.

Igår åkte vi till en trädgårdsbutik också och tittade men köpte ingenting och sedan var vi på en konkursutförsäljning där de sålde barnvagnar och andra babysaker. Vi köpte sådana där "bedrockers" så man kan gunga spjälsängen (vi har testat dem och det fungerade utmärkt!) och så en sele till vagnen.

Sedan var min bror här i går kväll och vi såg filmen "Yes man" med Jim Carrey tillsammans. Jag brukar inte gilla Jim Carrey men den här filmen var faktiskt både skrattvänlig och med ett visst tänkvärt allvar under den roliga ytan. Se den!

Idag har vi varit inne på stan och gått lite i affärer och sedan ätit en god skagenmacka på café. Mmm...
Köpte två klänningar, en solhatt och en keps till Alva och så en klänning till mig själv (se bilden).

I kväll har det varit grillpremiär här hemma och i morgon ska jag åka hem till Katarina för lite tjejsnack och god mat och dricka (kanske blir det lite Singstar om andan faller på). Det ser jag fram emot.

Bild från Lindex.

1,2,3


1 par solglasögon fick Alva idag. Cooling.
2 tänder har lilltjejen nu (se bilden)!
3-dagarsfeber är det som Alva haft. Fick utslag idag (dag 4) och BVC ställde diagnosen över telefon.

Vecka 16



Alva har varit sjuk med hög feber i flera dagar nu. Det har varit mycket bärande och gnällande och jag har tyckt så synd om henne. Idag har hon varit lite bättre, febern har gått ner men gnällandet ökat. Det är i stunder som dessa jag önskar att hon kunde prata och berätta vad som är fel. Kanske har hon ont någonstans fast jag inte förstår var.

Tänkte sammanfatta denna vecka med en liten lista. Denna vecka har jag:
* Försökt torka typ en liter spya med två små pappersservietter som snåltanten i godisaffären så generöst bjöd på när Alva kräkts i bilen
* Varit på medarbetarsamtal med min nya chef
* Tvättat smutsig häst utan nämnvärt resultat
* Blivit lockad att äta en chokladboll hemma hos Lotta
* Ätit en stor påse godis eftersom allt ändå var förstört pga chokladbollen (bra att ha något att skylla på)
* Fått en jättesöt blomma, ett par snygga trosor och ett litet cerat i form av en cupcake av min mamma <3
* Spelat ett antal omgångar Yatzy med Felix
* Rensat ur Felix garderob och skänkt bort allt som var för litet
* Ätit kebabsallad
* Gjort egen tacokrydda (enkelt penkelt)
* Fått hjälp av Felix på sopardagen här i bostadsområdet (tack gullet!)
* Haft min bror här på besök, trevligt!
* Blivit tvungen att tacka nej till besök av Anna P & Oscar eftersom Alva var sjuk :(
* Varit ute med mammas vovve i onsdags
* Fått spontant kvällsbesök av Katarina och Gegge i fredags
* Druckit en baileys med is, mmm...
* Rastat Legenden i paddocken och fotograferat honom
* Tagit hand om liten sjukling hela helgen


Stensjö by

I går var vi iväg till Stensjö by, en liten by utanför Oskarshamn där man bevarar det svenska odlingslandskapet. Det är som att kliva rakt in i en Astrid Lindgren-saga (om jag inte missminner mig är delar av filmen Barnen i Bullerbyn inspelad där) med det småländska, steniga landskapet och de mysiga husen och gärdsgårdarna.
Vi mötte både kor, får, höns och en häst på vår lilla vandring och vädrets makter var också på vår sida så det var en jättehärlig stund. Hit måste vi återkomma flera gånger framöver för att se hur det ser ut när träden får löv och det blommar i hagarna.

Bjuder på en bildkavalkad från vår promenad.


















Sommar hos Cult Design

Jag älskar jordgubbar. Jag älskar att äta dem (åt en hel ask i går kväll), älskar att titta på dem (man blir glad av jordgubbar!), älskar att måla av dem (de har så härlig färg och söta prickar) och älskar dem på kläder, tyg och i annan inredning.
När jag var gravid med Felix för snart 13 år sedan (!) sa jag till Fredrik att om det blev en liten flicka skulle han åka raka vägen till Kappahl för där hade jag sett en liten söt flickdress med jordgubbar på. Nu blev det ju som bekant ingen flicka den gången så det blev heller ingen jordgubbsdress. Kanske kommer det några kläder med jordgubbar på som kan passa Alva nu till sommaren. Hoppas.
I allafall, det jag skulle komma fram till var att Cult Design har jordgubbar som motiv i sin sommarkollektion. Mysigt. Serien heter, föga överaskande, Strawberries och är designad av Maria Jakobsson.



Bilder: Eget collage med foton från Cult Design.


Så var påsken över



Vi har haft en härlig påskhelg som började med Trivial Persuit med mina föräldrar på torsdagskvällen, fortsatte med besökare från Gotland på lördagen och avslutades med jättegod påskmiddag hos släkten på Öland.
Däremellan har vi bjudits på vackert väder mestadels så det har blivit en hel del promenerande och ett par kaffekoppar i solen på framsidan av huset.

I dag blir Alva 9 månader! I förrgår lärde hon sig att pussas och i går bröt den allra första tanden igenom. Den är så vass, så vass. Ajaj. Måste få slut på nattammandet på något sätt. Tips?

Glad påsk!



Glad påsk önskar den här lilla påskkärringen och hälsar att hon och hennes mamma sticker till Blåkulla nu och återkommer efter påsk!

Fika och promenad på landet

Idag har jag varit hemma hos Jessica K som bor härligt lantligt. Hon bor i världens mysigaste hus från 1800-talets mitt. Tyvärr glömde jag fotografera inomhus men bjuder på lite bilder från vår promenad.


Huset med den JÄTTESTORA eken utanför.


Bääää-bis :)


Den här äckliga stackaren höll jag på att köra över med barnvagnen.


Jessicas fina samojed Ramses.


Jessicas son Felix med katten Tudor (som följde efter oss hela promenaden).


Jessicas dotter Anja och Tudor.


Jessica, Ramses och Anja.

Tack Jessica för en jättemysig stund hos er idag!

En promenad vid havet

Jag är inte bara lyckligt lottad som är ledig och får njuta av solens första vårstrålar. Jag är också så lyckligt lottad att jag bor nära havet. I går gick Alva och jag en promenad på ca 1,5 timme och då passade vi på att gå vid havet. Sååå härligt.






Äntligen vår!


Vilka fantastiska dagar det varit nu. Jag är så lyckligt lottad som är ledig och kan sitta i solen på framsidan med en kopp kaffe i handen och bara njuta. Love it!
Alva verkar också uppskatta årstiden. Hon sitter gärna i gräset och undersöker den närmaste omgivningen med sitt fina pincett-grepp. Allting måste kännas på och avsmakas. Hon blir nästan okontaktbar så spännande är det. Mammas eviga "Aaaaaalva" ignoreras fullständigt. Hon är faktiskt upptagen.

Det var på tiden!

Äntligen får alla gifta sig oavsett vem det är man älskar. Det gillar jag.


Inredningsbloggarna.se



En ny webbplats som kanske kan vara av intresse är inredningsbloggarna.se.
Där finns några av de största inredningsbloggarnas inlägg samlade och det smarta är att man bläddrar sig fram mellan inläggen med hjälp av bilder. Det gör ju att bloggarna sporras att ha lockande bilder till sina inlägg. Kul idé.
De skriver själva "En sajt för dig som tittar på bilder innan du läser texter. En sajt för dig som snabbt vill hitta Sveriges bästa inredningsbloggar."

Skärmdump från inredningsbloggarna.se.

Kameramatematik

Ett UV-filter har man framför allt för att skydda sitt objektiv eftersom detta ofta är en väldigt dyr investering.
Med den bakgrundsinformationen följer lite enkel matematik så här på onsdagseftermiddagen:

* Kostnad för det standardobjektiv jag vill ha men anser mig inte ha råd med just nu: ca 1500 kr
* Kostnad för ett UV-filter: ca 300 kr
* Antal kraschade UV-filter i det Lindgrenska hemmet fram till dags dato: 2 st
* Total kostnad för UV-filter hittills: ca 900 kr (2 kraschade + ett nytt)

Vilket innebär att jag närmar mig kostnaden för objektivet snart. Surt.


Glada tyger, ledsen symaskin

Äntligen har mina härliga vårtyger kommit! Nu återstår bara arbetet med att sy kuddfodralen. Mormors symaskin som jag fick ska invigas. Hoppas jag kan förstå hur den fungerar. Den står så snällt och tålmodigt och väntar på mig på skrivbordet i gästrummet. Undrar om den skulle vara så glad om den visste vem den hamnat hos - en totalt sy-okunnig. Stackars symaskinen.
Nå, det är ju tur för mig att symaskiner inte har känslor... och hörsel... jag gissar att ett antal svordomar kommer uttalas innan kuddfodralen är klara.


Alvas nya kompis

För någon vecka sedan var Jessica K här och på en fikastund och hennes söta dotter Anja var med. Alva som brukar vara ganska reserverad mot de flesta människor blev jätteförtjust i Anja. Kul.


Alla sätt är bra...

...utom de dåliga. Alva drar sig nu fram sittandes. Det fungerar ju det också även om man måste sitta nästan i spagat ibland.



RSS 2.0