Sjukstugans fortsättning

Alva är fortfarande dålig. Hon var bättre i går tyckte vi men i natt har det varit riktigt jobbigt igen. Hon har knappt kunnat andas när hon velat amma och så har hon blivit ledsen och frustrerad och inte kunnat somna om. Vi har vaggat och hyssjat och försökt mata och klappa. Vid ett tillfälle i natt var hon vaken i över en timme.

Det blir nog fortsatt lite dåligt med inlägg här på bloggen några dagar till. Svårt att hitta någon inspiration och ork när man är så här trött. Men snart kommer jag nog igen!


På bättringsvägen?


Även när snoret rinner som en aldrig sinande flod från lilla näsan kan man bli så här glad om man får leka med ett plastomslag från en katalog som låg i brevlådan. Kanske är lillan på bättringsvägen redan?


Själv har jag varit på jobbet en stund och smaskat smörgåstårta. Ulla, min "favorit-tant" blir pensionär. Skönt för henne, tråkigt för oss som blir utan henne på jobbet :-(
Men vi hörs ju på mailen Ulla! Och så förväntar jag mig att få läsa din bok snart nu när du har tid att skriva!

På jobbet väntade en paket på mig. Eller på Alva rättare sagt. En present från min Västerviks-kollega till lilltjejen. En jättesöt liten leksak och en rosa scarf från Svea. Så himla fint!

På eftermiddagen cyklade Felix hem till en kompis, Fredrik åkte till jobbet och kvar blev Alva och jag. Då kom min mamma som en räddande ängel och tog med Alva ut på promenad i nästan en timme så jag fick sova en stund. Sååå skönt för ryggen att vila lite och sömnen behövdes. Och Alva behövde nog lite luft och sömn hon också. Hon hade sovit gott hela promenaden.

Hon har förresten lärt sig att vinka idag! Först trodde jag det var en tillfällighet att hon vinkade när vi gjorde det men efter en stunds testande stod det klart att när vi sa "vinki-vink" (och självklart med superlarvig röst, sådär som man knappt tror är sant när andra gör till sina barn) så vinkade hon åt oss flera gånger vid flera tillfällen idag. :-)


Ett spirande intresse


Alva visar redan ett stort intresse för fotografering. Eller ja, för kameran i allafall. Det gäller att inte komma alltför nära om man inte vill att fröken Klåfinger ska få tag på den. Svårt att ta fina bilder blir det också när hon alltid sträcker sig efter kameran. Lilla linslusen.

Fotona är tagna innan Snormaktstiden drabbade henne. Nu är det inte mycket skratt i huset utan mest klängande och gnällande. Helst vill hon hänga som en urvriden disktrasa i mammas famn hela dagen (och natten). Man får inte sitta eller ligga heller, man måste stå och helst gå omkring. Att säja att jag har ont i rygg och axlar är en kraftig underdrift men vad gör man inte för de små (och för tystnaden)?

Idag har vi firat min bror som fyller 19 år. Grattis än en gång brorsan!

Rea-fynd till sjuklingen


Alva är sjuk. Hon har varit vaken mest hela natten (där fick jag mitt straff för att jag klagade över att jag var trött) och varit ledsen. Stackars liten. Snoret rinner och hon har 38,3 graders feber.
Jag åkte in på bokrean och hittade en underbar bok till Alva "Gissa hur mycket jag tycker om dig" av Sam McBraney och Anita Jeram. Såååå söt.
Så nu ska vi läsa och mysa och hoppas att snuvan går över fort.


Segt

Jag är trött. Jag är seg. Jag har inte lust med någonting (det är därför det är så tyst på bloggen).
Just nu vaknar Alva minst en gång per timme efter kl 23 (hon sover oftast bra mellan 20-23).
Vi har bestämt att nästa gång Fredrik har sin lediga vecka (jobbar skift) är det dags att göra något åt det här. Vi har försökt med lite "mjuka" metoder men inte fått det att fungera så tyvärr blir det nog någon slags 5-minuters-metod fast med vår egen tolkning kanske då. Hon måste börja sova i sin säng och jag måste sluta nattamma.
Jag är bara så väldigt kluven till det där. Det kanske är jag som inte är redo för det? Sova utan min lilla skrutta nära? Det känns konstigt. Så först måste jag nog övertyga mig själv om att det är det rätta.

Helgen har annars varit helt ok.
I fredags kväll bjöd vi över mina föräldrar på tacos. Det var mysigt.
I lördags åkte vi till Kalmar och lämnade tillbaka bilbarnstolen vi hyrt på Babyproffsen. Vi köpte presenter till Alexander och var in en sväng på IKEA.
I går storstädade vi Alvas rum och sovrummet. Putsade fönstren, våtdammade varenda millimeter, dammsugade och skurade golven. Skönt att ha det gjort. Men idag väntar båda badrummen. I kväll börjar Fredrik jobba igen och det är svårt att riktigt hinna med städningen som jag skulle önska när jag är själv eftersom Alva är inne i en period då man inte kan sätta ifrån sig henne knappt en sekund innan hon blir gnällig. Vill bara vara i famnen.

Just nu står hon i mitt knä medan jag skriver med en hand så nu ska jag återgå till att roa min lilla prinsessa!

Förresten... bilen gick igenom besiktningen :)

Recept: Kokoskyckling

Det här receptet är jättegott och kommer ursprungligen från Coop. Om man har barn som inte tycker om lök går det bra att riva löken.

4 port


2 msk rapsolja
1 kg kycklinglår eller -klubbor (jag använder filéer i stället)

1 tsk salt

1 krm peppar

1 hackad gul lök

1 urkärnad, strimlad eller finhackad röd chili (spansk peppar)
1-2 hackade vitlöksklyftor

1 tsk ingefära

1 tsk curry

1 tsk socker

rivet skal av 1/2 citron

2 msk tomatpuré

1 liten burk kokosmjölk (160 ml)

ca 2 msk kokos att strö över (jag brukar strö över lite jordnötter också)

Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn kycklingdelarna och efterstek dem tills dom är färdiga. Fräs lök, chili, vitlök, och kryddor i olja i en annan gryta.

Blanda ner citronskal, tomatpuré och kokosmjölk. Flytta kycklingen till såsen. Koka försiktigt, (såsen kan lätt skära sig) ytterligare 5-10 minuter. Strö lite kokos (och jordnötter) på kycklingen och servera med (basmati-)ris.


Trött

Idag har jag städat nedervåningen (nooooga), varit på öppna förskolan, lagat mat, tvättat bilen, bytt lampa i bilen (besiktning i morgon, pleeeeeease låt den gå igenom), tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt och en massa andra småsaker.
Felix har varit så duktig och passat Alva när jag städade. Alva kan vara lycklig som har en så snäll storebror.
Ändå har de flesta sysslor gjorts accompanjerade av babygnäll. Man blir helt trött i skallen till slut. Har dessutom mått illa till och från i flera dagar och denna dag har inte varit något undantag. Fattar inte vad det är med mig.
Mamma passade Alva när Felix och jag åkte till biltvätten men sin vana trogen skrek liten tills hon somnade av ren utmattning i mammas famn. Det är så trist att det inte fungerar. Och konstigt. Vi träffar ändå mamma nästan varje dag. Man kan ju tycka att Alva borde vant sig vid det här laget?

Besiktning i morgon som sagt... undrar när jag behöver gå upp för att vara där 8:40? Kan bara konstatera att idag tog det Alva och mig hela 3 (!) timmar att bli klara med morgonbestyren. Hur är det möjligt??? Hmm... vad gör vi egentligen? Nu ska vi se - först gick vi upp och bytte Alvas blöja. Sedan gjorde jag i ordning frukost och åt frukost. Sedan tog vi ett bad, ett ganska långt mysigt bad. Sedan torkade jag henne, smörjde in henne, tog på henne ny blöja, valde kläder omsorgsfullt (omskrivning för långsamt och omständigt) till henne, klädde på henne, klippte hennes naglar, borstade hennes hår och satte i hårband, valde kläder till mig, klädde på mig, borstade mitt hår, tog på maskara, klippte mina naglar, borstade tänderna, bryggde kaffe, plockade in ren disk i skåpen, diskade ur några grytor och en nappflaska, drack kaffe och läste tidningen, bäddade, ammade... ja, sedan var vi nog klara tror jag. 3 timmar... inte bra.

På tal om något helt annat...
Att H&M startade sin inredningsförsäljning idag har väl knappast gått någon förbi och eftersom halva bloggvärlden skriver om det ska jag inte göra någon längre utläggning men kan efter en snabb genombläddring konstatera att det fanns en del fint men att jag inte blev så imponerad som jag hade hoppats. Bra. Annars hade jag säkert shoppat en massa onödigt ;-)

Ha det bra och håll tummarna för vår bil, det kan den (och vår plånbok) behöva.


Rött är sött


När Ellos släppte sina vår/sommar-nyheter spanade jag genast in en härligt hallonröd sommarklänning med vita prickar till Alva. Tyvärr sålde den slut i hennes storlek innan jag hann klicka hem den. Jag mailade Ellos och frågade om de skulle få in fler men fick inget rakt svar så jag har kollat varje dag på deras lagerstatus och hoppats och så igår fanns den!!! Snabbt, snabbt klickade jag hem den (och en annan söt klänning slank visst också med).
Lilltjejen kommer bli sååååå söt i den. Hoppas nu bara storleken blir bra. Det är så svårt tycker jag att veta vad hon kommer att ha för storlek när det blir sommar. Nu för tiden vet man ju inte ens när det blir sommar eller om det blir sommar.

Visst är klänningen söt?!?

Bild: Eget kollage med bild från Ellos.

Tisdag (varför är det så svårt att komma på rubriker?)


(fotot taget med gamla kompaktkameran)

Idag har varit en skön dag. Vi började med att ge oss ut i pulkabacken tillsammans med en av Fredriks kompisar och hans dotter. Alva tyckte inte precis att det var kul att åka pulka men hon protesterade inte heller. Eller... hon protesterade inte när hon fick åka med mig men med Fredrik var det inte lika poppis, haha :-D
Tyvärr hade vi tagit på Alva lite för lite kläder insåg vi efter en stund så vi vågade inte stanna alltför länge så efter en stunds åkande, lite varm choklad och kanelprickar begav vi oss hemåt.

Till lunch åt vi köttfärssoppa med quesdillas och sedan åkte vi in till stan och inhandlade en ny bilstol till Alva. Det blev en Akta Graco Duoflex. Hoppas det blir bra. Köpte ett UV-filter till kameran också.

Efter citybesöket var jag och Alva hemma hos mamma en stund på kaffe och brownies (förresten verkar det som att "maginfluensan" var matförgiftning, flera från begravningen bla mamma och peo hade blivit dåliga och min mamma, som är sjuksköterska, trodde snarare på det än på maginfluensa) och väl hemma igen körde vi igång med middagsmaten. Idag blev det kokoskyckling med jordnötter och jasminris. Recept kommer.

Sen har vi slappat framför TV:n och jag har lånat massa foto-tidningar av min "plastpappa" som jag håller på att plöja igenom.

Plus och minus

Dagens MINUS: Magsjuka. Felix började i går kväll och har kräkts hela natten. Fredrik är dålig idag och jag känner mig lite som att det snart är på gång. Blä.

Dagens PLUS: Jag, som aldrig vinner någonting, har vunnit ett vackert foto i en utlottning. Vad kul!

LOVE is in the air


Alla hjärtans dag.

Jag och Alva började dagen med en stund ensamma innan pojkarna kom upp. Det är mysigt att vara bara vi två på morgonen. Då är hon vanligtvis på sitt bästa humör och vill leka och mysa.

Ganska snart kom storebror upp och ville ha havregrynsgröt till frukost. Han blev glatt förvånad över att få ett hjärta av kanel på gröten. Han fick också den söta lilla godispåsen på bilden.

Till slut kom även Fredrik upp. Vi hade bestämt att inte köpa någonting till varandra på Alla hjärtans dag men eftersom han tog sig friheten att bryta samma överenskommelse vid jul så gjorde jag detsamma nu för att "ge igen" så nu är vi kvitt :-)
Jag hittade de vackra bokstäverna på Village och de blev min present till den man jag träffade för över 14 år sedan och gifte mig med i somras. Puss Darling.

Lilla Alva fick ingenting. Hon får jämt så mycket ändå så jag tyckte det var pojkarnas tur. Däremot gick hon och jag en promenad i det underbara vädret. Solen sken och snön var glittrig och vacker. Tyvärr lyckades jag inte fånga allt det vackra med kameran. Det är frustrerande att vara nybörjare.

Efter en snabb lunch begav jag mig till stallet där Legenden fick springa av sig lite i snön i paddocken. Han är så rolig och tycker om att busa. Först springer han lite och sen ställer han sig en bit bort och vänder sig mot mig med bus i blicken. Det ser precis ut som han frågar mig när jag tänker sätta igång och leka med honom. Han är som en sprallig liten fölunge gamle gubben.

Under tiden jag var i stallet var Fredrik ute i snön med barnen och Alva fick prova att åka pulka i den lilla backen här hemma (inte själv förstås!). Hon uppskattade tydligen inte det påhittet.

Jag och familjen har också hunnit med att äta på restaurang idag och sedan spelat Trivial Pursuit i över tre timmar och ätit nachos med olika dipsåser och godis. Mums.

Månaderna går...


Ett sista farväl


Idag har vi tagit ett sista farväl av mormor. Det var en jättefin ceremoni i kyrkan och en väldigt fin minnesstund efteråt. Ändå har det förstås varit en tung dag med många tårar.

Bild från fotoakuten.se.

Första bilderna...

... med nya kameran. Idag har jag bland annat övat på att fotografera med olika skärpedjup för att t ex få bakgrunden att se suddig ut så att motivet där fokus ligger framträder mera. Jag har också tagit ett fåtal snöbilder (vi har fått massor med snö i natt) och försökt få snön att se bra ut genom att överexponera lite och laborera lite med vitbalansen. Det är kul!
Ändå får jag inte till bilderna riktigt så där som jag vill. Man kan ju lugnt säja att ljusförhållandena just nu inte är ultimata för en nybörjare men vilja finns det gott om så det ska nog ordna sig ändå.
Några första smakprov får ni här. Ni kan ju gissa vem jag helst använder som modell vid mina fototester ;-)

Jag har problem med att ljuset inne är så dåligt just nu och jag vill helst inte använda blixt då det blir så hårt och platt på något sätt. Men hur får jag skarpa bilder utan blixt under dessa förhållanden? Inte lätt. Tar tacksamt emot tips!










Gräddtips!


För dig som, liksom jag, försöker undvika onaturliga tillsatser i maten kommer här ett tips.
Skåne-mejerier har nämligen en matlagningsgrädde med 12 % fetthalt som bara innehåller grädde. Övriga tillverkare (de jag känner till i allafall) använder förtjockningsmedel i sina lättare gräddalternativ.
Det står på paketen att man kan behöva reda grädden men jag har hittills inte märkt att det varit nödvändigt. Jag använder den till sås, potatisgratäng mm. Toppen!

Bild från Skåne-mejerier.


Min nya vän!

Äntligen, äntligen, äntligen har jag skaffat mig en systemkamera. En Canon EOS 450D blev det till slut. Vi håller precis på att lära känna varandra men kommer inte riktigt överens ännu :-)



Recept: Paprikafisk

Enkelt och gott! Köp gärna en lite starkare sort ajvar relish för mera sting.

Paprikafisk

4 port

  

600 g sejfiléer (eller annan vit fisk)

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 dl ajvar relish

2 msk hackad persilja

1 dl riven ost


Sätt ugnen på 225 grader. Dela fisken i portionsbitar och salta och peppra.

Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Vispa ihop grädde och ajvar. Häll det över fisken. Strö över persilja och ost.

Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servera med kokt ris och kokta grönsaker.


Eco-chic, nytt ekologiskt te från Friggs


Jag har ännu inte sett dem i affären men Friggs nya serie med ekologiskt te som endast innehåller naturliga ingredienser ska finnas att köpa nu från början av februari. Spännande! Och vilka snygga förpackningar!
Smakerna låter onekligen lockande. Särskilt nyfiken blir jag på Vanilla Rhubarb med smak av vanilj, rabarber och jordgubb. Hur gott låter inte det?

- Detta är teer som komponerats med kärlek, omsorg och kunskap, säger Catharina Setterwall, marknadsansvarig Mat & Dryck, Friggs AB. Vi har blandat de finaste ekologiska råvaror vi kunnat hitta bland världens frukter, bär, kryddor och örter. Det är unika, komplexa smaker - skapade av endast naturliga råvaror.

Vilken smak tycker ni låter godast? Någon som testat redan?

~Vanilla Rhubarb: Ekologiskt rooiboste med rabarber, jordgubbar och vanilj

~ Green Chai : Ekologiskt grönt te med apelsinskal, kanel, kardemumma och nejlika

~ Sweet Citrus: Ekologiskt rooiboste med äpple, apelsin, citrongräs, och ingefära

~ Lemon Mint: Ekologiskt grönt te med pepparmynta, citronskal och citrongräs

~ Minty Liquorice: Ekologiskt örtte med lindblommor, lakritsrot, pepparmynta och eukalyptus

~ Berry Rosehip: Ekologiskt örtte med hibiskus, nypon och svarta vinbär och blåbär

Källa: Newsdesk
 


Söt present


Den här söta paketen väntar på att få överlämnas till barnens syssling Eliott. Visst är kortet gulligt? Och så älskar jag ju prickigt förstås. Men ännu dröjer det innan vi träffar den lille 1-åringen.

I går var en riktigt pissig dag. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför men det kändes som att allt och alla var emot mig på något sätt fast det säkert inte var så. Som grädde på moset funkade läggningen av Alva urdåligt och efter en timmes försök att få henne att sova i sin spjälsäng gav jag upp och lade henne i vår säng. Hon sov då inom 5 minuter.

Hoppas att detta blir en bättre dag!

Ny webbutik - Ellis corner


Idag kl 11 öppnade nya webbutiken Ellis corner. Det är Mia från bloggen Hem och Lycka som tillsammans med sin man står bakom butiken som kommer sälja inredning och foto.

De skriver själva om sin butik:
"Stilen lutar sig åt det amerikanska hållet mixat med det nordiska. Här blandas det ruffa och strama med New England och toppas med det lantliga och barnsliga. Du kommer att finna att såväl stjärnor såsom hjärtan ligger oss varmt om, just det, hjärtat."

Jag hittar genast många favoriter från t ex Maileg, En Gry og Sif och fantastiska foton av Martin Wallgren (mannen i duon bakom butiken) med havsnära motiv. Man hittar också unika produkter från olika hantverkare (bl a bakdukar med broderade kringlor - precis sådana min mamma broderat till mig!). Jag fastnar genast för några mysiga vimplar som skulle passa fint i Alvas rum.

Jag är imponerad av att utbudet är så pass stort redan på öppningsdagen.
Stort lycka till Maria och Martin!

Recept: Chokladmuffins


Chokladmuffins gjorde Felix och jag också i söndags. Jag var ju tvungen att prova de fina guldformarna jag fick i julklapp.
Vi gjorde dem nog lite för stora för de flöt ut en hel del... men de var goda i allafall.
Receptet är från "Sju sorters kakor".

Chokladmuffins
ca 15 st (oj, jag fick bara ut 9 st)

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Ställ veckade pappersformar i en långpanna eller på en plåt.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker påsigt. Tillsätt de övriga ingredienserna.
Blanda till sist i smöret.
Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4.
Grädda i 200 grader (175 om varmluft) i ca 10 minuter.


Svart



Jag har blivit så väldigt trött på svart, svart, svart som ju, känns det som, totalt dominerat inredningsåret 2008. Men ändå fastnade jag faktiskt för den här bilden från Sköna hem. Tänk att dessa mörka toner mot den mörka väggen kan vara så effektfullt.
Gillar verkligen hur man har belyst blomdekorationen. Det skapar lite liv i allt det svarta.


Vitrinskåp, 188 x 61 cm, 4 950 kr, servis Audun Ferme, Villeroy & Boch, glas, 145 kr/st, sidobord, 4 950 kr och urna i emaljerad keramik, 3 600 kr, blommor från Floristkompaniet. Lampfot med eklöv och ekollon, 2 650 kr, skärm, 850 kr, allt Oscar & Clothilde.


Så gott som virkat



Som ni säkert förstått av några tidigare inlägg är jag lite svag för tårtor, bakelser och kakor i leksaksform.
Nu har jag hittat till Virkverkstan där Anna säljer sina virkade alster. Här finns allt ifrån biskvier till glass och cupcakes. Härliga!
Just nu har hon också en utlottning där man kan vinna alla bakverken på bilden ovan. Självklart är jag med!

Fint för stickor


Den här tändsticksasken köpte jag på turistbyrån här i Oskarshamn för ett tag sedan.
Jag blev glad av att titta på den och sådana saker kan man inte få för många av.

Recept: Sagas kanelprickar


I söndags bakade Felix & jag kanelprickar. Receptet har Felix fått av klasskamraten Saga. Dom blev jättesmå, söta och goda och passade perfekt i glasburken på köksbänken. Lätta att göra var de också.

Sagas kanelprickar

100 g mjukt smör

½ msk sirap

1 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk kanel

1 tsk bakpulver

1 äggula


Rör smör, sirap och socker poröst. Blanda i mjöl och kanel. Rör ut bakpulver i äggulan och blanda i degen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Sätt ugnen på 155 grader.

Dela degen i 4 bitar. Rulla ut varje bit till en fingertjock längd. Skär dom i cm-stora bitar och rulla till kulor. Lägg på bakplåtspapper på plåt.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter


Recept: Smarrig smoothie


Den här smarriga smoothien har varit mitt mellanmål nu i ett par dagar. Wunderbar!

Smarrig smoothie

En näve hallon, frysta
En näve björnbär, frysta
En eller två persikohalvor (såna som ligger i juice, inte sockerlag, i konserv)
Mjölk
Ev lite vaniljsocker och/eller honung om man tycker det blir för surt

Jag kör allt med stavmixer. Börjar med bär och frukt och späder sedan med mjölk till önskad konsistens. Jag tycker om när den blir i glasskonsistens så man kan äta med sked. Mmmmm... Alva tyckte också det var gott!

Välbehövligt mantra


Alla har vi väl saker hos oss själva som vi tycker sämre om. Något jag behöver jobba med hela tiden är att behålla självbehärskningen. Jag är nog född sådan tror jag men jag lär mig mer och mer att ignorera "störiga" saker och inte bli så irriterad eller upprörd. Fast fortfarande blir jag skogstokig ibland på både man och barn eller folk som inte kan köra bil (typ inte fattar hur man blinkar i rondeller, förare som saktar ner när det blir enfiligt på väg med räcken eller inte blinkar över huvud taget när de ska svänga), människor som inte tänker tillräckligt fort (fast de säkert gör precis vad jag borde göra nämligen tänker efter före de talar) eller parkerar på familjeparkering fast de inte ens har en barnstol i bilen. Ja ni vet, vardagsirritationer helt enkelt.
Vissa dagar är jag hur tolerant som helst. "Vad gör det liksom, det finns så mycket annat som är viktigare" och andra dagar är toleransnivån likamed noll och jag blir upprörd för ingenting.
Mitt nyårslöfte i år är faktiskt att jobba ännu mer med den här sidan av mig själv.
Jag fick ett passande och väldigt vackert halsband av min man i julklapp som jag gärna vill visa upp. Jag använder det nu nästan varje dag och hoppas att det ska skänka mig både harmoni och lycka :-)

Någon som hjälper mig hitta perspektiv på tillvaron ibland är Sabina, en helt underbar människa vars blogg jag tycker ni ska besöka pronto!

Sjätte bilden


Sara
skickade ut en utmaning som jag antog:

* Gå in i mappen Mina bilder.
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den.
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om att de är utmanade.

Det visade sig bli denna bild som är tagen 21/2 2008 så nästan exakt ett år sedan. Det är min man som tagit fotot när han och Felix var ute och grillade korv. Ser kallt men mysigt ut :-) Undrar varför inte jag var med? Det minns jag inte.

Jag tror jag hoppar över den sista punkten faktiskt men om någon inte fått utmaningen och vill vara med så kan de känna sig utmande!


Min dag

Dagen i punktform:


* Sovmorgon igen (!)

* Härlig promenad till havet. Alva satt i sanden och tittade på svanarna. Strax efter att bilden ovan togs (med mobilkamera, ursäkta kvaliteten) ramlade hon åt sidan och hamnade med ansiktet rakt ner i sanden. Stackars liten. Men hon var bara ledsen en kort stund sedan tyckte hon det var väldigt underhållande när jag blåste och borstade med handen för att försöka få bort sandkornen som satt på ögonlocken, i näsborrarna, på munnen och överallt.
Vi var också ute på klipporna och tittade på Blå Jungfrun vid horisonten.

* Ärtsoppa och knäckebröd var gott efter en lång, kall promenad.
* En sväng till gymmet hanns också med.
* Alva var med till stallet för första gången.
* Alva somnade i sin spjälsäng på sitt rum!!!


Första hästmötet


Idag har Alva klappat en häst för första gången. Först var hon lite rädd för de stora hästarna när vi tog in dem i stallet men sedan fick hon träffa Legenden som med sin charm naturligtvis lyckades smälta även ett litet bebishjärta.
Tyvärr blev fotot väldigt mörkt eftersom det är lite skumt inne i stallet.
Visst är det fin kombination med rött och rosa i Alvas stalloverall och mössa? NOT.

Min stora tjej


6 1/2 månad har hon hunnit bli nu lilla tösen.
Ni förstår nog att inlägget bara är ännu en ursäkt för att få visa fler bilder på underverket... haha.

Tisdagen i punktform (varför? ingen aning.):
* Badat i badkaret med Alva som inte alls var rädd den här gången
* 65 minuter promenad i väder som skvallrade om att våren inte är så långt borta
* Jättegod smoothie till mellanmål (recept kommer)
* Simhallsbesök med mamma, utan bebis och med apelsin i bastun (och 500 meters simning)
* Handling på ICA Maxi (bara nyttigheter, lovar)
* Hemgjorda biffar med smaskig hemgjord champinjonsås
* Druckit mååånga koppar kaffe
* Bygglov på TV

Härliga ungar

Mina söta, härliga, fantastiska ungar :-)


I badet


Alva har blivit för lång för sin badbalja. Vad skönt att vi numera har badkar. Jag minns själv hur kul jag tyckte det var att bada när jag var liten.
Först var hon lite rädd så vi fick bada henne i baljan som vi ställde i badkaret ett par gånger sedan gick det bra.
När jag försökte bada tillsammans med henne tyckte hon att allt var jättekonstigt och blev ledsen men snart ska vi testa igen.


Lexington



Vitt och blått i olika nyanser för tankarna till sommar och hav.
Jag tycker det här sovrummet ser så mysigt och inbjudande ut.
De härliga sängkläderna kommer från Lexington.

Trädgårdsmode



Våren stundar och mina tankar går till vår lilla trädgård. När vi flyttade till huset för snart 2 år sedan hade tidigare ägarna precis grävt upp allt som fanns och hade säkert stora planer för hur det skulle bli men när vi tog vid bestod alltså hela vår trädgård av gräs, grus och jord. Inte en blomma i sikte. Varken Fredrik eller jag är utrustade med gröna fingrar så vi har inte kommit så långt sedan dess. Vi, eller mest jag, har valt växterna med hjärtat och kanske inte så mycket efter var de skulle kunna trivas, när de blommar och hur de passar ihop.
Hur som helst, det jag skulle komma fram till var att trädgårdsarbetet kanske kan kännas något roligare om man får ha fina kläder på sig när man rensar ogräs. Garden Girl har tagit fasta på detta och gör fina kläder för trädgårdsintresserade tjejer. Jag skulle inte ha något emot att bli ägare av en uppsättning.

Bild: Eget collage med bilder från Garden Girl.


RSS 2.0