Goda skorpor

De här skorporna är lättgjorda och goda. Man kan variera smaksättningen men jag har bara testat choklad och mandel vilket är en höjdare. Det allra bästa är när de är nyligen tagna ur ugnen och fortfarande är ljumma till en kopp nybryggt kaffe. Mmm....



ca 30 st

4 dl vetemjöl
2 dl ljust muscovadoråsocker (jag använde mörkt muscovadosocker som ger en mustigare smak tycker jag)
1 tsk bakpulver
2 ägg
75 g smör

Smaksättning (välj en av nedanstående):
* 1 dl pinjenötter och rivet skal från 2 citroner
* 1 dl solroskärnor och 1-2 tsk stötta kardemummakärnor
* 1 dl grovhackad mandel och 100 g mörk choklad (ca 50% kakaohalt är lagom)

Sätt ugnen på 100 grader.
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller bunke. Tillsätt ägg och matfettet skuret i mindre bitar. Blanda snabbt ihop till en del. Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk och arbeta in någon av smaksättningarna.
Dela degen i 4 delar och rulla ut till rullar ca 30 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Sänk värmen till 100 grader. Skär rullarna medan de är värma i sneda bitar direkt på plåten. Sätt in mitt i ugnen för att torka skorporna, ca 30 minuter med ugnsluckan på glänt.

Servera ev. med en klick vispad grädde på varje skorpa och toppa med några bär.

Receptet kommer från ICA.se.


Kommentarer
Postat av: anna playoust

Du ar ju sa himla duktig. Spara nagra kakor till mig ar du snall. Kram pa er.

2009-06-23 @ 17:05:44
Postat av: Karin/Rosa maränger

Gillar att göra skorpor. Perfekt att ha hemma. Ser jättegoda ut!

2009-06-23 @ 22:34:21
URL: http://rosamaranger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0