Öhh... ok?

Jag har ju varit så glad över att Skånemejerier gör en matlagningsgrädde med endast grädde som ingrediens. Inga stabiliseringsmedel som i samtliga övriga producenterns matlagningsgrädde (av de som finns i vår ica-butik i allafall).
Ändå kunde jag inte låta bli att undra hur i hela världen de lyckas med de som övriga producenter uppenbarligen inte lyckas med. Lite orolig blir man ju att det är för bra för att vara sant.
Jag mailade Skånemejerier och fick svar. Vet dock inte om jag blev så mycket klokare av detta. Jag är ingen specialist på gräddproducering precis. Hoppas detta betyder att det är ok i allafall?

"Eftersom vi inte behöver ta hänsyn till vispegenskaperna i matgrädde kan vi behandla (pastörisera,homogenisera) vid andra värde och på så vis förändra viskositet, värmestabilitet och fettseparation."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0