Recept: Fraiche-kyckling
Den här goda kycklingrätten gör vi ganska ofta för den är väldigt lätt att variera med olika smaksättning på crème fraichen. Kycklingen blir väldigt saftig och god.
Fraichekyckling
4 port
4 kycklingfiléer
2 msk smör
salt
vitpeppar
1 dl vatten
2 dl crème fraiche chili och paprika (eller annan smak, tex vitlök & örter, orientalisk curry etc. eller utan smak + pressad lime eller citron)
½ kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond eller buljongpulver)
1 tsk soja
Stek kycklingfiléerna ca 5 minuter på varje sida i smöret. Krydda med salt och vitpeppar.
Vispa ihop vatten, crème fraiche, buljongtärning och soja i en kastrull.
Lägg över filèerna i kastrullen. Koka på svag värme ca 10 minuter.
Servera med ris, haricot vertes och en god sallad.
Kommentarer
Trackback