Recept: Fraiche-kyckling


Den här goda kycklingrätten gör vi ganska ofta för den är väldigt lätt att variera med olika smaksättning på crème fraichen. Kycklingen blir väldigt saftig och god.

Fraichekyckling

4 port

  

4 kycklingfiléer

2 msk smör

salt

vitpeppar

1 dl vatten

2 dl crème fraiche chili och paprika (eller annan smak, tex vitlök & örter, orientalisk curry etc. eller utan smak + pressad lime eller citron)

½ kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond eller buljongpulver)

1 tsk soja


Stek kycklingfiléerna ca 5 minuter på varje sida i smöret. Krydda med salt och vitpeppar.

Vispa ihop vatten, crème fraiche, buljongtärning och soja i en kastrull.

Lägg över filèerna i kastrullen. Koka på svag värme ca 10 minuter.


Servera med ris, haricot vertes och en god sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0