Julrapport



Hoppas ni alla haft en härlig jul och att ni nu får ett fantastiskt nyår också!
Det här blir bara ett kort inlägg för att tala om att vi haft en rofylld och mysig jul. Alva prickade in så hon hade feber på julafton men det gick bra ändå. Vi fick alla så fina presenter. Alva fick bland annat en svart/orange lära-gå-vagn, en röd fleecejacka från P.OP och flera fina skallror och böcker. Toppenbra! Felix fick ett par olika DVD-boxar, ett Simpsons-monopol, tidningsprenumeration och massa andra fina saker.
Själv fick jag bland mycket annat fint den underbara skålen från Eva Solo som jag skrivit om tidigare!

Kvällen kommer tillbringas hemma hos goda vänner och maken ska köra så lilla jag ska äntligen få dricka lite vin! Jippi :-)


Julledigt från bloggen



Nu tar jag ledigt från bloggen över jul och nyår för nu vill jag ägna all min tid åt familjen. Dricka glögg, åka skridskor, käka julmat, se någon mysig julfilm, koka knäck... fira jul helt enkelt. Ha det bra tills vi hörs igen!

4:e advent


Fjärde advent och bara några få dagar kvar till julafton.
Felix har i år fått en adventspresent varje advent. I första paketet var det Helges jultidning+bok+figur (serieälgen ni vet), i andra var det DVD-filmen "Sunes jul", i tredje var det ett par Simpson-strumpor och en påse Juleskum (skumtomtar) men den fjärde måste sparas till julaftonsmorgonen till sonens förtret.
Vi har som tradition att man får en liten morgonjulklapp på julafton och det ska helst vara något man kan sysselsätta sig med medan man väntar på tomten som ett pussel, en tidning eller liknande. Alvas första morgonjulklapp blir en skallra och Felix får... nä, det trodde du va pojken min att jag skulle avslöja det här, tji fick du.

Trevlig advent allihopa!

Bild: Nordhjem

Jul med Ernst


Självklart måste Ernst få vara med på min blogg. Han är så mysig och konstig att jag måste gilla honom. Hans bullriga skratt och märkliga sätt att uttrycka sig gör honom till både min och min mans favorit. Så i kväll sitter vi självklart klistrade vid "Jul med Ernst" kl 20:00 på tv4.
Det ska bli kul att se om han tänker gå barfota till och med i julprogrammet.

Bild från tv4.se.

Recept: 15-minuterskakor

Receptet har jag hittat på en jordnötssmör-burk och det är lika snabbgjort som receptnamnet antyder. Och riktigt goda blir dom. Gör gärna dubbel sats med en gång så slipper du ha en öppnad burk i kylen. De tar slut med en gång ändå.
Man kan ju kanske använda andra sorters jordnötssmör men den sort som står i receptet är en utan tillsatser (innehåller bara jordnötter och salt) Om du använder en med socker i får du modifiera sockermängden i receptet.
Jag hittar det här jordnötssmöret på konsum.


15-minuterskakor (jordnötskakor)

Ca 20 st

  

150 g (1 ½ dl) Green Choice Peanutbutter (creamy)

150 g strösocker

1 ägg

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker


Rör ihop allt till en jämn smet. Bakplåtspapper på plåt. Forma valnötsstora bollar med två blöta teskedar. 200 grader 7-8 minuter så de blir gyllenbruna.

Svalna lite och flytta till galler med stekspade.


Lika?



Visst är far & dotter lika? Det tycker jag i alla fall.

Vinn ekokryddor


Vill du vara med och tävla om en presentkorg med ekologiska och kravmärkta kryddor från Kryddlandet?
Då ska du bege dig till bloggen Hem och Lycka.

Recept: Prästgårdens pepparkaka


Den här mjuka pepparkakan är jättegod. Receptet kommer från klassiska Sju sorters kakor.
Jag serverar den i tjocka skivor med lättvispad grädde blandad med lingonsylt/rårörda lingon. Sjuuuuuuuukt gott!

Prästgårdens pepparkaka

  

100 g smör

2 ägg

2 dl socker

1 ½ dl gräddfil

1 ½ tsk ingefära

1 ½ tsk mald nejlika

2 tsk kanel

3 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver


Smör och bröa en avlång form eller hålform, ca 1 ½ liter.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Tillsätt gräddfil, smör, kryddorna och mjölet blandat med bikarbonatet eller bakpulvret.

Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 45 minuter.

Foto. Aftonbladet.


Alternativ juldukning


Låt er inspireras av en  lite annorlunda juldukning i naturens färger från Europamöbler. Mysigt tycker jag. Allt måste ju inte vara rött på julen.


Idag är det jullovsavslutning i skolan för Felix. Tyvärr får vi inte komma och lyssna när han sjunger i julkören i kyrkan. Nej, ni förstår ju hur otroligt piiiiiiiiiiiinsamt det vore om vi dök upp där. Så vi får snällt vänta hemma.

Foto: Europamöbler


Jul(b)ord



Som många andra har jag gjort en del skapelser med hjälp av Wordle.
Nu till jul gjorde jag en liten tavla med juliga ord. Tyvärr hade jag mätt fel så orden hamnade lite utanför men jag orkade inte göra om det så det får vara så. Tänkte att tavlan ska få lite nya ord sen efter jul ändå.

Idag har jag varit på möte med jobbet från kl 9-20. Vi var på hotell Corallen och julbordet var suveränt som vanligt. Särskilt vildsvinsskinkan!
Mamma hade Alva fram till kl 15 och sen kom Fredrik hem från jobbet och tog över. 3 gånger var de ute vid hotellet så jag fick amma. Funkade finfint. Skönt.
Jag längtade hem redan efter någon halvtimme och tänkte bara på hur underbart det är att vara mammaledig. Blev dödstrött av att höra allt jobbsnack. Oj, vad man kommer ifrån det där snabbt. Vem orkar bry sig som servrar, patientsystem och processtyrning när man har två underbara barn där hemma som väntar på en. Blä.
Visst var det kul att träffa arbetskamraterna och julmaten var som sagt god men det var väldigt skönt att komma hem igen.

Veckans ljud


Dags för ett nytt "veckans ljud". Den här veckan är det Rrrrrrrrrrrrrrrrrr som övas. Inga skånska R här inte :-)

Nintendo Wii


Felix sålde allt sitt lego för ett par veckor sedan och i tisdags brände han det mesta av pengarna på ett Nintendo Wii.
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Jag är rädd att han lagt massor med pengar på något som bara kommer vara kul i ett par veckor. Som med guldfiskarna Carl & Lenny (namnen tagna från Simpsons förstås) ungefär...
Felix kom upp i lördags morse och sa "Om vi säjer som så att Lenny är ensam nu". Fisken Carl har gått ur tiden. Troligen på grund av avsaknad av rengöring i hans hem. Kan inte låta bli att tycka synd om den lille stackarn. Nå, skålen blev rengjord innan frukost i allafall. Lite dåligt samvete hade Felix nog så kanske lärde han sig en läxa i allafall. Tyvärr hjälper det ju inte att förvarna om att han kommer att tröttna, han måste få göra sina egna misstag även om det nu blev på bekostnad av en liten slöjstjärts liv.

Hur som helst roade i allafall Wii både man och son i tisdags kväll med boxning (som pågår på bilden), golf, tennis och bowling.
Jag testade boxas och aj vad ont jag fick i armarna... jag vann visst matchen också fast jag inte fattade hur det gick till. Den sabla gubben slog ju inte alls som jag ville.
Nä, tacka vet jag urgamla Nintendo med Super Mario. Vi har ett stående på vinden just nu som vi lånat. Skitroligt.
Tyvärr har vi inte Ice Climber, det var ju annars också en klassiker (kommer du ihåg Anna vad vi spelade det mycket ett tag?).

Idag är det förresten 14 år sedan jag och Fredrik träffades! Jag fick en ask med Lindhs mörka chokladkulor av honom. Gulligt. Självklart har jag ätit så jag mår illa.

Vackert julpyssel



Vem skulle inte vilja ha de här vackra snöstjärnorna som små smycken i julgranen? Underbara tycker jag.
Krävs nog en del pillande men borde inte vara alltför svårt om man får till rätt konsistens på smeten.
De är gjorda av äggvita och socker så de går dessutom att äta om man vill men de blir väldigt hårda.

Beskrivning på hur man gör finns här.

Bild: SweetPaul.

Recept: Jessicas grönsaksbulgur


Jag använder sällan recept mer än som inspiration. Här är ännu en egenpåhittad kreation som passar bra till ex laxspett och sås gjord på turkisk yoghurt, pressad vitlök, salt och vitpeppar (och ev lite chili och olivolja).


Jag använder ofta bulgur för det är så himla gott (och nyttigt). Jag köper alltid DuVe grov bulgur som ligger i en grön påse (se bild). Den gillar jag bäst. Druvans och Frebacos fullkornsbulgur smakar ju helt anskrämligt. Urk.
Däremot har Frebaco godaste fullkorns-couscousen av de sorter jag testat.

Jessicas grönsaksbulgur
4 port

olivolja

1 gul paprika, i små bitar

1 röd paprika, i små bitar

5-10 körsbärstomater, i klyftor

5-10 färska champinjoner, i skivor

1-2 tsk sambal oelek

Salt

Svartpeppar

Pinjenötter

4 portioner bulgur

Fräs grönsakerna i ganska mycket olivolja. Häll i sambal och kryddor. Låt puttra i 10-15 minuter. Blanda med bulgur som tillagats enligt anvisningarna på paketen och strö över pinjenötter.

Bild: Scandinavian Bulgur AB


Sista julbestyren


Idag handlade jag de absolut sista julklapparna. Känns så skönt att ha det gjort.
Återstår inte så mycket att fixa med inför julen. Lite julmat som ska lagas bara så småningom.
Vi firar julafton hemma hos mina föräldrar men vi har en liten tradition att ha ett litet julbord kvällen innan här hemma med våra favoriter. Det blir köttbullar, julskinka, rödbetssallad, kroppkakor (Fredriks önskemål), prinskorv och lite potatisgratäng i stället för jansson. Och så en riktigt god sallad med fetaost, mangold, pinjenötter, soltorkade tomater och lite annat. Mmm... längtar.
Sonen vill också att vi tittar på Bingolottos uppesittarkväll (enda gången på året som vi spelar).
Sen brukar vi dricka lite glögg, äta knäck och nötter och bara umgås.
Hur brukar ni tillbringa kvällen före julafton?

Foto: Mio.se

Malvavovven



Idag bjuder jag på ett foto av mammas dvärgpudel Malva som gjort sig julfin :-)
Visst är hon söt?

Foto: Peo Hossmark

Alva 5 månader





Nu har Alva redan hunnit bli 5 månader gammal. Skorven försvann med senaste kuren och på BVC-kontrollen förra veckan vägde hon 6895 g och var 64,5 cm lång. Huvudomfång 43 cm. Ojdå, jag som köpte mössa i 40/42...
Alva har fått en liten present av mina föräldrar (ja, inte för att hon blev 5 månader alltså) - ett jättegulligt litet silverhjärta i en halskedja. Supersött. Det ska hon få ha på sig på julafton.

Fredrik fyllde år i går. Vi bjöd gästerna på marängtårta med lemoncurd-fyllning och han fick finfina presenter.
Vi klädde också granen, drack glögg (Blossa 08 testad och funnen heeelt ok) och spelade Yatzi ackompanjerade av julmusik förstås. Ja, jag vet att vissa anser att granen ska kläs kvällen innan julafton men efter julafton tröttnar jag så fort på julsakerna. Det är ju nu innan som det är så där extra mysigt tycker jag. Det är lite speciellt med ljuset från julgransljusen på kvällarna och barnen (eller åtminstone Felix) tycker det är lite spännande med paketen där under.
Det var ju lite kul i år också att se vad Alva skulle tycka om granen och hon tittade storögt på den och tycker nog att den är fin.


På bilderna kan ni se vår lilla tärna som inte alls ville ha glitter i håret den 13/12 som mamma hade tänkt :-)


Mitt lilla grötmonster


Alva tycker verkligen om gröt. Särskilt roligt är det förstås att äta själv även om det hamnar mer gröt i resten av ansiktet än i munnen.
Mössan? Ännu en kur för att bli av med mjölkskorven. Vi får se om vi lyckas denna gång. Det ser lovande ut.

Idag har Felix och jag hjälpts åt att baka bröd, gått en promenad och sedan gjort en stor kanna te och spelat en omgång Yatzi. Mysigt.

Förresten... visste ni att det finns en särskild julradio som bara spelar julmusik? Riktig stämningshöjare.

Paxad mat


I går när jag kom hem från öppna förskolan satt den här lappen på den överblivna middagsmaten från dagen innan. Sonen var lite orolig att någon skulle äta upp maten han spanat in i kylen, haha. Han är ju rolig.
Så nu vet ni att kycklingreceptet nedan är gott i allafall ;-)

Veckans ljud


Veckans ljud verkar vara ett av smaskande karaktär.

I går fick Alva en spruta på BVC. Det gick bra. Hon grät bara några sekunder sedan blängde hon på BVC-sköterskan och borrade in ansiktet i min famn och sen var det bra med det.
Vi var på öppna förskolan också och den här gången tyckte Alva att det var riktigt kul. Hon sprattlade och skrattade hela sångstunden och sen somnade hon så jag kunde fika lite och pyssla klart lilla mjukisdjuret. Jag hade tänkt fota det för bloggen men det glömde jag bort och nu är det inslaget i en paket.
Sen var jag i stallet och red. Det var skönt att komma iväg en stund själv och det föll stora härliga snöflingor när vi red. Mysigt.
Hemma hade det gått jättebra. Alva hade sovit större delen av tiden men när hon vaknade var hon ledsen. En portion gröt senare var det goda humöret tillbaka. Jag tror vår lilla tjej håller på att bli stor :-)

Julklappstips #5



I förrgår var träningen hur seg som helst (orkade bara 15 minuter på crosstrainern) och  jag känner mig lite tjock i halsen. Dags för årets julförkylning?
I går lyckades jag också hälla kokande vatten över min vänsterhand. Smart. Gör skitont.
Sen åkte vi till Maxi för att handla lite och då var det kö långt ut på parkeringen. Jag frågade en tant vad alla väntade på. Då visade det sig att det var någon himla VIP-kväll där självscannings-kunderna fick 10% på sitt köp. Men orka stå i värsta kön för det... suck. Vi åkte till Hemköp i stället.
En del betydligt tristare saker har också hänt sista dagarna. Verkar som jag är lite otursförföljd just nu.

Hur som helst, dagens julklappstips var det ja.
Av en slump hamnade jag på sidan Hemmagjort och oj vad imponerad jag blev! Här säljer människor de saker de gjort själva. Det finns bland annat fantastiskt söta virkade babyskor, tuffa hundtäcken, vackra smycken, nessesärer sydda av tomma kaffeförpackningar (!) och massor, massor med annat. Fantastiskt vad kreativa och duktiga folk är!
Detta är ju verkligen unika julklappar.

Bild från Hemmagjort.


Recept: Fraiche-kyckling


Den här goda kycklingrätten gör vi ganska ofta för den är väldigt lätt att variera med olika smaksättning på crème fraichen. Kycklingen blir väldigt saftig och god.

Fraichekyckling

4 port

  

4 kycklingfiléer

2 msk smör

salt

vitpeppar

1 dl vatten

2 dl crème fraiche chili och paprika (eller annan smak, tex vitlök & örter, orientalisk curry etc. eller utan smak + pressad lime eller citron)

½ kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond eller buljongpulver)

1 tsk soja


Stek kycklingfiléerna ca 5 minuter på varje sida i smöret. Krydda med salt och vitpeppar.

Vispa ihop vatten, crème fraiche, buljongtärning och soja i en kastrull.

Lägg över filèerna i kastrullen. Koka på svag värme ca 10 minuter.


Servera med ris, haricot vertes och en god sallad.


Mjölkskorv



Alva har fortfarande mjölkskorv i hårbotten så vi har inhandlat salvan Borago som ska smörjas in 3 gånger varje dag i hårbottnen för att få bort skorven. Tyvärr hamnar förstås det mesta av den kladdiga salvan i håret vilket gör att hon ser ut som en gammal gubbe som försökt våtkamma över flinten. Så nu fick hon tuppkam i stället :-)

Ojdå

Haha! Jag som tyckte att jag varit sååå duktig i gymmet och kört på tyngsta motståndet på crosstrainern men jag upptäckte något under mitt träningspass idag. Crosstrainern har flera nivåer - över 20. Men åh, då är jag ju inte alls särskilt duktig :-(
Fattar inte att jag bara fick upp den till 9 när jag testade första gången. Konstigt.
Körde hur som helst på 9:an hela 30-minuterspasset idag och hann exakt 5 km så en genomsnittshastighet på 10. km/timme. Känner mig nöjd med det. Körde samma styrketräning som sist fast lade till en övning för nedre delen av ryggen.
 
Träning är bra på många sätt:
- Man blir eventuellt snyggare och förhoppningsvis smalare
- Man blir stark, uthållig och smidig
- Man känner sig piggare och fräschare
- Man fokuserar helt på något annat en stund och kan skjuta undan tankar på jobbiga saker

Det sistnämnda är min största motivation just nu.



Vattenpalatset

Så vad tyckte Alva om vattenpalatset? Tja, om palatset tyckte hon men om vattnet tyckte hon inte så att säja. Hon blev jätteledsen så vi fick strunta i badandet men sitta i knät och titta på alla andra som badade tyckte hon var mysigt. Jag tror det var för kallt i vattnet för hennes smak helt enkelt. Brorsan var i allafall helnöjd med dagen. Han har velat åka dit så länge och nu blev det äntligen av.

Bloglovin (bloggkoll)

Det är bara ett par veckor sedan jag upptäckte Bloglovin (tidigare bloggkoll) och det har verkligen underlättat mitt bloggläsande oerhört! Tidigare hade jag en hel drös bloggar i mina favoriter i webbläsaren och där fick jag klicka mig fram och försöka läsa ikapp på varenda en.
Sedan hittade jag då Bloglovin och där kan man spara alla sina favoritbloggar och besöker sedan Bloglovin i stället när man vill kolla bloggarna. Då ser man vilka nya inlägg som finns och kan läsa bara dessa. Toppen ju! Man kan också välja att få epost när bloggarna uppdateras och man kan sortera upp bloggarna i olika kategorier.

Om du vill prenumerera på min blogg klickar du bara på knappen här :-)


Tävling



Nu tävlar jag igen och den här gången hoppas jag jättemycket att jag ska vinna för den här fina förbandslådan skulle passa helt perfekt i vårt badrum där en av väggarna är grå och de andra vita.
Det är bloggen "Hemma hos Alva" som har tävlingen.
Wish me luck!

Nu väger jag samma som när jag blev gravid, jippi :-D

I går kväll var vi hembjudna till min mamma för att fira hennes födelsedag i efterhand. Det var så skönt att slippa stå och laga mat en kväll. Visst gillar jag matlagning men bara när man har lust och i går hade jag inte alls lust så det passade ju fint att vi var bortbjudna då.
Vi fick god mat och vin och Alva åt sin gröt (en hel portion för första gången!) och ersättning i flaska som om hon aldrig gjort annat. Duktiga tjejen. Hoppas det inte var en tillfällighet att det fungerade.

Idag har jag varit och tränat bort glassen jag åt igår ;-) Hade tänkt köra på level7 på crosstrainern i bara 5 minuter för att sedan köra på tyngsta (9) resten av passet men med en ny Fitness Magazine över displayen flög tiden iväg så fort att jag märkte först efter 15 minuter att jag fortfarande körde på 7:an men då bytte jag i allafall till 9:an och körde en kvart till.
Ökade vikter och körde fler övningar för varje muskelgrupp i styrketräningen också. Biceps, triceps, axlar, mage, bröst.
Superskönt nu efteråt! Jag är själv förvånad över hur kul det känns att träna just nu. Måtte det hålla i sig.

I morgon åker vi till vattenpalatset i Mönsterås!
Ha det bra everybody.

Hemgjort godis till jul



Vit choklad med pistagenötter och tranbär. Tja, varför inte?
Receptet hittar ni här hos Sweet Paul.

Bild: Sweet Paul
 
Följ min blogg med bloglovin

Liten rapport


Det har varit fullt upp de senaste dagarna med bland annat jättetrevlig (och god!) fika hemma hos Anna tillsammans med ett gäng andra mammor och deras barn, stallbesök (ingen ridning tyvärr), brödbakning och annat.

Idag har jag, mamma och Alva varit i Kalmar hela dagen och shoppat julklappar (och lite annat).
Jag lyckade fynda en julgransmatta på nyöppnade Rusta för 19 kr! Det var en i röd filt med vita stjärnor på. Finfin.

Jag tror också att jag kanske gjorde en dålig affär på Polarn och Pyret. Alva har ju storlek 42 i mössa nu och jag skulle köpa en varmare vintermössa (inte den på bilden alltså) och så fanns den inte i storlek 44-46 så jag tog 40-42 och den satt ju perfekt nu men hur snabbt växer ett bebishuvud liksom? Kommer säkert vara för liten innan vintern är slut... eller vad tror ni? 

Alva var som vanligt en ängel att ha med sig på stan. Hon har varit glad och sovit om vart annat hela dagen i måååånga timmar och hon sov hela vägen hem i bilen. Duktig tjej.

Jultävling


Jag är med och tävlar om den här mysiga julgrisen hos bloggen Sextiotalsvillan. Var med du också!

Julklappstips #4

Självvattnande kruka
En självvattnande kruka som dessutom är snygg har en av mina favoriter Eva Solo skapat. Finns i färgerna isblå (som på bilden), mörkgrå, khaki och vit och i två olika storlekar; 11 cm (265 kr) respektive 13 cm (315 kr) i diameter.
Snyggt i köksfönstret med örtkryddor i tex.
Keramikkrukan monteras med en nylonveke som förser växten med vatten. Växten planteras i keramikkrukan som sedan ställs i glasbehållaren. Så länge det är vatten i glasbehållaren sköter sig växten själv.
Du hittar dem hos handladesign.se.

Bild från handladesign.se.


Pepparkakor i många olika former


När jag var liten var utbudet av pepparkaksformar inte så stort vill jag minnas. Gubbe, gumma, hjärta, gris och några få till fanns det.
Nu däremot finns det en uppsjö av former och man måste ju inte göra som min mamma, som BARA gör grisar, utan man kan ju faktiskt variera sig lite om man vill. Eller vad säjs om en sköldpadda, en sjöjungfru eller en gitarr t ex?

Tips! Just nu kan du få en pepparkaksform från formina.se på köpet när du köper 2 paket Annas ekologiska pepparkaksdeg i din butik.

Formarna på bilden kommer ifrån:
- Döskalle, favoritsaker.se
- Avbitna gubbar, coolstuff.se
- Övriga, formina.se

Dagens träning

Idag gick träningen jättebra. Jag ökade motståndet på crosstrainern så att jag körde 10 min på level 5, 10 min på level 7 och 10 min på level 9 (som är den högsta nivån). Kändes kanonfint. Förut har jag kört hela passet på level 4. Tempot var i genomsnitt 9 km/tim. Har ingen aning om ifall det är bra eller dåligt men det kändes ok.

Sen körde jag några övningar för biceps, triceps, bröst och mage. Det är så skönt att ha kommit igång med träningen igen. En check på vågen i morse visade att jag har 1 kg kvar att gå ner till den vikt jag hade när jag blev gravid men då hade jag redan lagt på mig några kilo vid det laget så sanningen är nog mera att jag har 3-4 kg kvar till en vikt jag trivs med.


Julklappstips #3


Ingen har väl undgått Eva Solos underbara Smiley-skålar? Passar ju perfekt nu till jul som nötskål med plats för skalen ovanpå.
Kostar 699 kr hos handladesign.se. Den finns i färgerna svart, röd, orange, lime och turkos. 21 cm i diameter.

Bild från handladesign.se.


Det ska vara enkelt att shoppa ekologiskt!

Jag väntar spänt på att Sverige ska börja hårdbeskatta alla varor som inte är ekologiska och göra det billigare att köpa ekologiskt. Då kommer även de som inte bryr sig om miljön att börja välja rätt utan att de ens tänker på det för de kommer att kolla prislappen och köpa det billigaste. Jag tror det är det som måste till för att riktigt få fart på eko-shoppingen i Sverige.
Jag ska skamset erkänna att jag själv inte alltid väljer ekologiskt av ekonomiska skäl. Om det bara skiljer obetydligt väljer jag den dyrare eko-varan men om det är stor prisskillnad väljer jag ofta den icke-ekologiska trots att det inte känns bra.
Riktigt irriterad blir jag när det är särskilda erbjudanden på t ex kaffe av typen 4 paket för 69 kr och så står det att det gäller alla sorter utom ekologiskt. Det är ju som att uppmuntra till att inte värna om vår jord. Blä.

Tills Sveriges regering börjar ta sitt ansvar kan den som vill göra ett smart val surfa till sidan Ecoshopping.se för att förenkla sina inköp. Vilken toppengrej! Så här står det på sidan:
"Vårt mål är att ge dig den mest omfattande översikten av marknadens utbud av produkter och tjänster valda utifrån tanken om ett ekologiskt hållbart samhälle. Här kan du alltid finna ett bättre alternativ utifrån miljö, etik och klimat- hänseende.
På ecoShopping.se presenteras varor och tjänster från såväl leve- rantörer och producenter som web- butiker och fysiska butiker."



Me like.


RSS 2.0