Recept: Prästgårdens pepparkaka

Den här mjuka pepparkakan är jättegod. Receptet kommer från klassiska Sju sorters kakor.
Jag serverar den i tjocka skivor med lättvispad grädde blandad med lingonsylt/rårörda lingon. Sjuuuuuuuukt gott!
Prästgårdens pepparkaka
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl gräddfil
1 ½ tsk ingefära
1 ½ tsk mald nejlika
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
Smör och bröa en avlång form eller hålform, ca 1 ½ liter.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt gräddfil, smör, kryddorna och mjölet blandat med bikarbonatet eller bakpulvret.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 45 minuter.
Foto. Aftonbladet.
Kommentarer
Trackback