Recept: Prästgårdens pepparkaka


Den här mjuka pepparkakan är jättegod. Receptet kommer från klassiska Sju sorters kakor.
Jag serverar den i tjocka skivor med lättvispad grädde blandad med lingonsylt/rårörda lingon. Sjuuuuuuuukt gott!

Prästgårdens pepparkaka

  

100 g smör

2 ägg

2 dl socker

1 ½ dl gräddfil

1 ½ tsk ingefära

1 ½ tsk mald nejlika

2 tsk kanel

3 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver


Smör och bröa en avlång form eller hålform, ca 1 ½ liter.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Tillsätt gräddfil, smör, kryddorna och mjölet blandat med bikarbonatet eller bakpulvret.

Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 45 minuter.

Foto. Aftonbladet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0