Recept: Citronfromage

Ett tips på en enkel och god efterrätt kommer här. Perfekt när man har gäster eftersom den ju går att förbereda helt.
Citronfromage
4 portioner
4 gelatinblad
vatten
3 äggvitor
3 äggulor
3/4 dl socker
rivet skal och saft av 1/2-1 citron
1 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
Vispa äggvitorna i en bunke till hårt skum.
Vispa äggulor och socker i en annan bunke. Smaksätt med skal och saft av citron.
Vispa grädden ganska hårt i en tredje bunke.
Krama ur och lägg över gelatinet i en kastrull. Smält på svag värme. Tillsätt detta i en fin stråle under ständig vispning i äggula+socker+citron-smeten.
Vänd försiktigt ned grädden och de vispade äggvitorna också.
Häll i en skål eller i portionsformar och ställ kallt 1-2 timmar.
Garnera gärna med bär eller mörk choklad.
Kommentarer
Postat av: Karin/Theas rum
Mums, så gott med fromage!
Trevlig advent.
Postat av: jenny
åh så gott!! Tack för receptet:-)
Trackback