Recept: Jessicas fisksoppa

Det här är min favoritfisksoppa, ett egenkomponerat recept som smakar supersmarrigt.
Det blir ca 3 portioner.
Jessicas fisksoppa
Smör
1 purjolök, det vita, i strimlor (eller ½ rödlök i strimlor/hackad)
3 dl vatten
½ dl vitt matlagningsvin
2 ½ dl matlagningsgrädde
3 tsk fiskbuljongpulver
1 msk tomatpuré
300 g lax i små tärningar (finns frysta påsar med detta)
Svartpeppar
1 dl frysta gröna ärtor (eller blandning ärtor/majs/paprika)
3 msk finhackad (fryst) dill
100 g skalade räkor (eller 1/2 burk kräftstjärtar)
Fräs purjolöken/rödlöken i smöret. Häll i vatten, grädde, vin och buljongpulver. Vispa och koka upp. Häll i tomatpuré, lax och svartpeppar. Koka i ca 8 minuter under lock. Tillsätt ärtor och dill och koka ett par minuter. Lägg i kräftstjärtarna/räkorna och låt dem bli varma.
Servera med vitlöksyoghurt och ett gott hembakat bröd.
Kommentarer
Trackback