Recept: Saffransskorpor


De här saffransskorporna är helt gudomliga! De är både lättbakade och fantastiskt goda för att inte säja farligt goda... de är ju så små, slinker lätt ner en och annan under en dag. Hmm...
Just nu står en full glasburk i vårt kök. Till 1:e advent har jag nog fått baka minst en omgång till.

Saffransskorpor

100 g smält smör

2 pkt saffran, à 0,5 g

2 ägg

1 ½ dl socker

5 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 ½ dl grovhackade mandlar


Rör ihop smör och saffran. blanda i ägg, socker och mjöl blandat med bakpulver och nötter. Rulla ut degen i 3 längder, lika långa som plåten. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och dela i sneda bitar. Rosta dem i 175 grader ca 10-15 minuter, tills de fått en gyllenbrun yta. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat (öppen lucka).


Kommentarer
Postat av: Sandra / Vit design

Åh de såg verkligen goda ut. Jag ska ta och spara receptet på en gång.



Vad roligt att du är med och tävlar, lycka till!

Kram Sandra

2008-11-20 @ 12:59:18
URL: http://vitdesign.se/sandra

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0