Recept: Amerikansk äppelkaka
Av min vän Katarina har jag fått det här receptet på Amerikansk äppelkaka. Den är lätt att göra och blir supergod med ett lite knäckigt täcke överst och så varmt mjukt innandöme med äppel och kanelsmak. Mums!
Tänk på att riktigt smör = riktigt gott!

Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägget.
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker.
Skiva äpplena, lägg i pajform eller bakform (ströad) med avtagbar kant.
Strö över kanel i önskad mängd.
Rör i smöret och ägget i de torra ingredienserna.
Lägg degen över äpplena och tryck ut den så att den täcker dem.
Grädda i 200 grader längst ner i ugnen, ca 40 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.
Tänk på att riktigt smör = riktigt gott!

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g smör
6 skivade äpplen
kanel
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g smör
6 skivade äpplen
kanel
Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägget.
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker.
Skiva äpplena, lägg i pajform eller bakform (ströad) med avtagbar kant.
Strö över kanel i önskad mängd.
Rör i smöret och ägget i de torra ingredienserna.
Lägg degen över äpplena och tryck ut den så att den täcker dem.
Grädda i 200 grader längst ner i ugnen, ca 40 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.
Kommentarer
Trackback