Recept: Kokoskyckling

Det här receptet är jättegott och kommer ursprungligen från Coop. Om man har barn som inte tycker om lök går det bra att riva löken.

4 port


2 msk rapsolja
1 kg kycklinglår eller -klubbor (jag använder filéer i stället)

1 tsk salt

1 krm peppar

1 hackad gul lök

1 urkärnad, strimlad eller finhackad röd chili (spansk peppar)
1-2 hackade vitlöksklyftor

1 tsk ingefära

1 tsk curry

1 tsk socker

rivet skal av 1/2 citron

2 msk tomatpuré

1 liten burk kokosmjölk (160 ml)

ca 2 msk kokos att strö över (jag brukar strö över lite jordnötter också)

Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn kycklingdelarna och efterstek dem tills dom är färdiga. Fräs lök, chili, vitlök, och kryddor i olja i en annan gryta.

Blanda ner citronskal, tomatpuré och kokosmjölk. Flytta kycklingen till såsen. Koka försiktigt, (såsen kan lätt skära sig) ytterligare 5-10 minuter. Strö lite kokos (och jordnötter) på kycklingen och servera med (basmati-)ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0