Recept: Lemon Curd




Ni dukar väl upp en riktigt härlig och stor frukost på lördagen? Här går vi sällan upp samma tider med en skiftarbetande man och en trött tolvåring men ibland händer det och då är det ju mysigt att tända lite ljus och bjuda på rostat bröd, ost, skinka, marmelad, kokta ägg, lite grönt, yoghurt, honung, hemgjord müsli, färskpressad juice och ett gott te. Mmm... vardagslyx.

Här kommer ett recept att testa till stundande helgfrukost.
Lemon Curd är ju smarrig både på helgens rostade bröd, nybakta scones och ihoprörd med vispgrädde som fyllning i marängtårta t ex.

Lemon Curd

4 dl florsocker
skal från 2 obesprutade citroner
1 dl färskpressad citronsaft
2 ägg
75 g smör


Blanda florsocker, citronskal, citronsaft och ägg i en kastrull och sjud tills det tjocknat.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt matfettet. Rör tills detta har smält och blandats i krämen.
Häll upp i burk. Förvara i kylskåp. Hållbar 2-3 veckor.

Recept och bild från Dansukker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0