Recept: Citronfromage



Ett tips på en enkel och god efterrätt kommer här. Perfekt när man har gäster eftersom den ju går att förbereda helt.

Citronfromage
4 portioner

4 gelatinblad
vatten
3 äggvitor
3 äggulor
3/4 dl socker
rivet skal och saft av 1/2-1 citron
1 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
Vispa äggvitorna i en bunke till hårt skum.
Vispa äggulor och socker i en annan bunke. Smaksätt med skal och saft av citron.
Vispa grädden ganska hårt i en tredje bunke.
Krama ur och lägg över gelatinet i en kastrull. Smält på svag värme. Tillsätt detta i en fin stråle under ständig vispning i äggula+socker+citron-smeten.
Vänd försiktigt ned grädden och de vispade äggvitorna också.
Häll i en skål eller i portionsformar och ställ kallt 1-2 timmar.

Garnera gärna med bär eller mörk choklad.

Kommentarer
Postat av: Karin/Theas rum

Mums, så gott med fromage!



Trevlig advent.

2008-11-30 @ 12:50:12
URL: http://theasrum.blogg.se/
Postat av: jenny

åh så gott!! Tack för receptet:-)

2008-12-02 @ 19:04:36
URL: http://jennyshus.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0