Förändring i trädgården

Jag är så trött på slänten i vår trädgård. Hur mycket växter vi än planterar känns den alltid tom och stökig. Ingen ordning och reda, ingen tanke bakom. Bara en salig blandning blommor som vi fallit för i plantskolan utan närmare eftertanke.
Så tillslut fick jag nog och bestämde mig för att göra något åt det hela. Men det fick inte kosta någonting... hmm... att gräva är gratis och stenar hittar man gratis i naturen. Så det var bara att sätta igång... även denna gång utan något vidare plan, haha. Men det växte fram under tiden och blev helt ok.

DAG 1
Så här såg det ut när jag började:


Ett par kärror jord är bortkörda här för att plana ut lite upp mot berget. Har lagt sten som i en slags terass också:


Självklart var lillan med och tittade på:


Arbetet slutfört. Ett par halvt nedgrävda rör fick taklökar som hyresgäster. De stackars taklökarna låg utslängda och hemlösa på komposten i området så jag förbarmade mig över dem. Gratis är bra!


Bilden blev lite mörk men hoppas det syns ändå hur det blev. Jag ska komplettera med några plantor och kanske göra något mer åt vänstersidan av landet (som inte syns i bild). Men det får bli en annan dag...
DAG 2

Projekt nr 2 såg ut så här innan jag började. Det har legat naturstenar runt gruset och här har jag märkt ut var halvcirkeln ska vara med några stenar.Så fortsatte jag då med att gräva ur en halvcirkel längst med husväggen. Har lappat med gräsmatta så det blev en jämn form och sedan påbörjat arbetet med att lägga gatsten i en rad längst med cirkelformen. Det kan nog bli bra när det är klart men AJ vad ont jag har i min rygg nu!


DAG 3

Fortsatte med gatstenarna och slutförde halvcirkeln. Självklart har inte gjort detta enligt konstens alla regler med markduk, sättsand osv utan snarare precis tvärtom. Håller det så håller det och annars får jag väl göra om det eller ta bort det resonerar jag. Just nu får det bli så.
Det behöver justeras och fixas lite till innan det är klart men så här är resultatet efter dagens arbete:Nu behövs det mera grus, krukor och plantor . Spaljen ska nog bort och ersättas av något annat (om jag kan frigöra den stackars Clematisen som klamrat sig fast runt den som om den vore livrädd).
Under clematisen har jag en Bonica-ros och jag ska nog köpa till en eller två till likadana och kanske en clematis som blommar senare än den jag har att plantera brevid den jag redan har mot staketet.

Meningen är sedan att den här cirkeln ska fortsätta så att hela gräsmattan får formen av en cirkel men först måste jag ordna fler gatstenar.

Kommentarer
Postat av: Jessica den andra

Vad du sliter. Det blir ju jättefint. Väntar nu på en fikainbjudan så att man får se hur det blev IRL. Kram

2009-05-16 @ 23:31:39
Postat av: Jessica den första

Så fort det är klart (eller klart... det blir det väl aldrig iofs) kan du anse dig inbjuden :-)

2009-05-17 @ 00:08:40
Postat av: Lolli

jätte bra jobbat o det blev jätte fint

2009-05-17 @ 14:07:00
URL: http://deraslillasyster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0